Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τα "ΘΕΛΩ" και...



Όταν κάποιος εκφράζει, μια επιθυμία και αργότερα εκφράζει μια άλλη, συνηθίζουμε να λέμε "δεν ξέρει τι θέλει"... Και καμιά φορά έτσι είναι. Όμως, είναι επιθυμία και τι πιο λογικό, οι επιθυμίες μας να είναι συνυφασμένες με τη διάθεσή μας?
Επειδή, για παράδειγμα, σήμερα ξύπνησα με την επιθυμία να κάνω έρωτα, ενώ χθες ξύπνησα με την επιθυμία να πιω καφέ, σημαίνει πως "δεν ξέρω τι θέλω"? Σε μια σχέση, τώρα, τα "Θέλω" μου με τα "Θέλω" σου, μπορεί να είναι διαφορετικά, να συμπίπτουν ή ακόμα πολύ απλά, να διαφέρουν χρονικά. Όταν συναντώνται και διαφέρουν, το καλύτερο για όλους είναι να συνειδητοποιείς το συντομότερο δυνατό, πως ΔΕΝ υπάρχει Σχέση....
Όταν τα δύο "Θέλω" ταυτίζονται, τότε έχουμε ΧΗΜΕΙΑ. Πέρα του αυτονόητου, που λέγεται χημεία επειδή όταν συναντηθούν αυτά τα δύο, οι ορμόνες μας χορεύουν και αφού το 70% είμαστε υγρά, υπάρχουν αναταράξεις, που ορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη διάθεσή μας, υπάρχει και άλλος λόγος που "βαφτίζουμε" Χημεία αυτή τη συνάντηση, είναι πως η Χημεία δεν αμφισβητείται... Όταν δύο μόρια οξυγόνου, έρθουν σε επαφή έχουμε Νερό. Ότι και να ρίξεις μέσα, το νοθεύει αλλά νερό παραμένει. Σου αρέσει, δεν σου αρέσει η γεύση του, νερό παραμένει.
Ωστόσο, η Χημεία βασίζεται και στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. Στα Μαθηματικά, τα πράγματα είναι λίγο πιο ρευστά. Υπάρχουν οι Απόλυτη αριθμοί, όπου ένα κι ένα κάνουν δύο, υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις που μετά το πέντε, δεν είναι το έξι. Αυτό έχει να κάνει με την οπτική μας γωνία. Μάθαμε να μετράμε 1 2 3 4.... Υπάρχουν κι οι αριθμοί 1 1 2 3 5 8 13 (οι λεγόμενοι Fibonacci), υπάρχει και το Δυαδικό, όπου όλοι οι "αριθμοί" είναι συνδυασμοί του "1" και του "0".
Η οπτική γωνία, λοιπόν, παίζει μεγάλο ρόλο καθώς επειδή δεν βλέπουμε τον Ήλιο, λόγω κάποιου εμποδίου, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κιόλας.
Έτσι, ναι μεν μπορεί τα "Θέλω" να είναι κοινά, ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που την ίδια στιγμή, άλλα είναι τα "Θέλω" του ενός, άλλα του άλλου. Σημαίνει ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε? Όχι, βέβαια. Απλά, σημαίνει πως ΑΝ θέλουμε να έχουμε μια υγιής σχέση... θα πρέπει να νερώνουμε λίγο το κρασί μας ή αλλιώς, αυτό που πολλοί λένε, λίγοι εφαρμόζουν να κάνουμε "Αμοιβαίες Υποχωρήσεις". Υποχωρήσεις, το τονίζω, όχι Συμβιβασμούς....
Έτσι απλά, είναι τα πράγματα και δεν υπάρχουν άνθρωποι που "Ξέρουν" και άνθρωποι που "Δεν Ξέρουν" τι θέλουν. Υπάρχουν άνθρωποι, που ξέρουν και άνθρωποι που δεν ξέρουν, πως η ζωή, οι σχέσεις, ο Κόσμος είναι Μαθηματικά και Χημεία. Όσο συντομότερα το αντιλαμβάνεσαι, τόσο πιο γρήγορα νιώθεις ισορροπία και πληρότητα.
Τέλος, όταν η Χημεία των συναισθημάτων, ταυτιστεί με τα Μαθηματικά των επιθυμιών μας, έχουμε τη ΦΥΣΙΚΗ των πραγμάτων....

Δεν υπάρχουν σχόλια: